Verónica Blume, model i professora de ioga

“Ens podem cuidar des de la bellesa de veritat, que és la de dintre”

Ahir, amb motiu de la presentació del Free Yoga Barcelona by Oysho, al Zentro Yoga de Barcelona, Verónica Blume va parlar sobre la seva afició pel ioga i vaig tenir l’oportunitat de fer-li unes preguntes.

“Per començar, vull dir que estic encantada d’estar en una presentació com aquesta, on no hi ha talons, ni màscares, ni flaixos… On em sento jo mateixa, perquè jo tinc un personatge que fa de model i que treballa, que és la Verónica Blume, i després arribo a casa, em rento la cara i torno a ser la Vero, que no té res a veure amb l’altra.”, va explicar Verónica.

I com va arribar el ioga a la teva vida?
Jo als 15 anys vaig començar a treballar com a model i a viure de la meva imatge, i aquesta imatge la veus a totes hores i pot arribar a ser una mica perillós, perquè vius el cos des de la mirada de l’exterior. I llavors vaig tenir la necessitat de fer la cerca del contrari, de mirar una mica més cap endins.

Quan em vaig quedar embarassada, vaig viure l’embaràs d’una forma natural i conscient, i com que tampoc podia treballar, vaig trobar una escola de ioga i va començar una història intensa de conèixer el cos des de dins cap enfora. De seguida vaig tenir molt clar que això era el que necessitava.

Quan va néixer el meu fill vaig fer formació de ioga durant dos anys per ser professora. Vaig començar donant classes a casa a amigues meves, a mares d’altres bebès, i allò em va ensenyar a connectar amb la gent i amb mi mateixa.

Ara fas classes?
Sí, vaig començar impartint classes a la sala d’estar de casa, més tard vaig llogar un local a Gràcia, i després em vaig adonar que mentre estigués lligada al món de la moda no em podia comprometre a impartir dues classes a la setmana a una hora determinada. Així que el que faig ara són sessions intensives cada tercer dissabte del mes. Així puc gaudir del que m’agrada i comprometre’m a fer-ho.

Què t’aporta el ioga?
Gràcies al ioga vaig començar a trobar una tranquil·litat i una manera de veure el cos totalment diferent. Practico tots els dies, he trobat un equilibri i un compromís amb mi mateixa, i em sento bé.

Has notat millores físiques o de salut des que practiques ioga?
Per a mi, el bombonet del ioga és la respiració, aprendre a respirar bé. I físicament de vegades em pregunten si vaig al gimnàs, perquè estic més fibrada i més ampla, i també he millorat molt la postura, sense adonar-me’n vaig més recta.

Què et sembla el ioga com a moda i el ioga com a vivència espiritual?
Jo normalment sempre he estat força antimodes, però si la moda fa que una persona vagi a una classe de ioga i descobreixi què és, fantàstic! I pel que fa al ioga com a vivència espiritual, doncs hi ha moltes classes de ioga i cadascú les pot viure, i moure les emocions, com cregui oportú.

Com veus el teu futur en el món del ioga?
Per ara, i tot i que ja tinc 35 anys, tinc la sort de poder continuar treballant com a model… en part gràcies a l’aparició del Photoshop (riu)! Però quan sigui més gran, m’encantaria poder muntar una escola de ioga en un lloc meravellós i viure d’ell. Em diuen que aprofiti el meu nom per obrir l’escola ara, però la meva vida encara està massa agitada i no m’hi puc dedicar al 100%, i, a més, m’agradaria acumular més experiència. Per començar, m’encantaria poder impartir classes cada setmana.

El ioga té edat?
Els meus pares van descobrir el ioga als 63 anys, una mica gràcies a mi, tot i que ells viuen a l’Uruguai i estem lluny. Van tres cops a la setmana a classe i la meva mare ha estat fa poc dos mesos en un ashram a l’índia, d’on fins i tot va sortir amb un nom espiritual. Practiquen amb gent hiperflexible i hiperesportiva, i ells ho fan al seu ritme i estan encantats. Han enfortit el cos, tenen menys dolors, respiren millor, com a parella funcionen de meravella… A totes les edats, tot són beneficis!

Ara ets imatge de Rituals.
Sí, la meva col·laboració amb Rituals em va arribar en un moment en què em va semblar molt coherent. Sempre m’havia agradat Rituals, és la típica botiga on he comprat sempre els regals de Nadal. Quan vaig conèixer més la filosofia de la casa em va encantar, perquè no tenen productes per tapar, arreglar o corregir el cutis, sinó que tenen productes cosmètics per cuidar-te: perfums per a tu, encensos per a la casa, etc. Perquè ens podem cuidar des de la bellesa de veritat, que és la de dintre.

Pin It
Etiquetat , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Segueix-me
Rep cada nova publicació a la teva bústia de correu electrònic.
Uneix-te a altres seguidors!
Powered By WPFruits.com