Amor contra roma, de Víctor Amela

Urgídar, un jove iber de Lesera, al sud del riu Ebre, arriba a Roma l’any 12 a. de C. per formar-se com a orador i poeta. Acompanya Ovidi en la creació de l’Ars Amatoria, que revoluciona les relacions de parella i desafia les lleis morals de l’emperador August, qui s’inquieta perquè els joves hereus de les classes patrícies de Roma s’entreguen a una vida hedonista, allunyada del bon govern de l’Imperi.

August decreta una sèrie de lleis que imposen el matrimoni obligatori, penalitzen la manca de fills i criminalitzen l’adulteri, en aquell moment un greu delicte contra l’Estat. Però Júlia, l’única filla de l’emperador, es converteix en una icona dels joves de vida festiva i sensual, inspirats per la poesia eròtica del jovial poeta Ovidi, qui publica un manual d’art amatòria que revoluciona les relacions sexuals i rendeix culte a l’orgasme femení, per primera vegada en la història. Una revolució sexual vista per Cèsar August com la més perillosa amenaça contra el seu poder…

La novel·la relata els trenta anys que discorren entre l’any 12 a. de C. (Cèsar August es converteix en Pontifex Maximus, màxima autoritat de la religió romana) i el 18 d. de C. (el poeta Ovidi mor en un cruel exili al qual el va condemnar August), durant els quals el jove Urgídar tindrà un fill; es veurà implicat en perilloses intrigues incitades per Juli Antoni, Lívia, Tiberi i August; serà testimoni de la mort de l’emperador –el proper 19 d’agost farà 2.000 anys de la mort d’August– i col·laborarà en la immortalitat de l’obra del poeta Ovidi.

Una novel·la històrica plena d’intrigues, lluites de poder, amor i sexe.

PVP: 19 €.

Pin It

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Segueix-me
Rep cada nova publicació a la teva bústia de correu electrònic.
Uneix-te a altres seguidors!
Powered By WPFruits.com